Saturday 12 September 2015

Contemporary jazz Tallinnas


CONTEMPORARY JAZZ 


TÄISKASVANUTELE 16+a
AEG:  E, K kl 17:00 - 18:00
ALGUS: SEPTEMBER 2015
PROOVITRENN: esimene kord on tasuta! 
TREENER: Carmel Köster  /Rene Köster
HIND: 45€
FDS Tantsukool ja lapsevanema lepingu alusel tasutud õppemaksu on võimalik märkida tuludeklaratsiooni ja saada tagasi 21% tulumaksu ( õppuri vanus sellel juhul peab olema kuni 24a).
REGISTREERIMINE ning KOHA BRONEERIMINE: info@fds.ee / +372 5833 1617


Kaasaegne tants
tund põhineb põranda ja vabastustehnikal, kuid on läbi põimunud ka mitmetest muudest tehnikatest mis mind on mõjutanud. Tegeleme oma keha maksimaalse avastamisega läbi väga erinevate liikumiskvaliteetide, nii pingevaba kui pingestatud, voolav kui hakitud, dünaamiline kui minimalistlik jne jne. Igas liigutuses pean oluliseks kavatsust ja energiat millega see on tehtud. 
Tund on eksperimentaalse iseloomuga ja eeldab osalejatelt kohalolekut hetkes, valmisolekut iga hetk muutuma, üllatama, avastama..
Riietuda soovitan hästi mugavalt ja piisavalt avaralt et mitte piirata oma liikumisvõimalusi, kindlasti pikad varrukad ja pikad püksid, sest rullime palju põrandal maas; jalanõusid tunnis ei kasuta, oleme sokkid või paljajalu.
Jazz
Jazztants tänu oma energilisusele, vitaalsusele ja mitmekülsusele on sobilik ja nauditav väga paljudele.
Jazzi on keeruline määratleda mingite kindlate sammude või liigutustega, ta väljendub pigem läbi tunnetuse ja oleku. Väga oluline on musikaalsuse arendamine, oskus kuulata nii rütmi kui meloodiat, tihti on meil kehas mitu mitmi korraga. Jazztantsu tehnika kujunes algselt kui kohtusid ballett ja aafrika tants ja see kontrast on siiani säilinud, ühelt poolt väga vormi ja koolitatud keha  põhine ja sealsamas täiesti vaba, gruuviv ning rütmiline.
Jazztantsu tund on väga selge ja kindla rutiinse struktuuriga, algab soojendavate ja tehniliste harjutusteseeriatega, mis arendavad tugevust, painduvust, korrektset kehahoiakut, eraldi kehaosade tunnetust ja koordinatsiooni; järgnevad suured üle saali liikumised, hüpped, piruetid ja muu sammustik ning viimane osa tunnist on lühikese koreograafilise fraasi õppimine. 
Läbi erinevate liikumiste õpime tundma nii meloodilist, sujuvat, lüürilist kui väga rütmistatud stiile. Kursuse eesmärk on treenida tantsijaid, kes oleksid väljendusrikkad, dünaamilised, musikaalsed ja kirglikud.

No comments:

Post a Comment